DAMWALD – Winkelcentrum Damwoude bestaat vijftig jaar. Deze bijzondere mijlpaal wordt uiteraard gevierd met een feestje. En wat voor een feestje! De enthousiaste promotiecommissie pakt groots uit, want niemand minder dan De Kast komt langs op vrijdagavond 25 oktober. Een datum om gelijk in je agenda te zetten!

Het is zaterdag 2 november 1974 als het spiksplinternieuwe winkelcentrum in Damwâld voor het eerst haar deuren opent. Een halve eeuw later bruist het winkelcentrum nog altijd van de energie. “Us krêft is dat wy alles ûnder ien dak ha”, vertelt Anneke Heeringa van Lifestyle & Cadeauwinkel Papito. “Fan de ambachtlike slachter en de waarme bakker oant de grienteboer en de supermerk. Net te ferjitten de ferrassende spesjaalsaken lykas de kapsalon, kleanwinkels en in skuonnewinkel. Om it plaatsje kompleet te meitsjen, is der Lunchcafé Het Centrum, foarhinne Eethuisje Het Centrum dat al fyftich jier op it selde plak yn it winkelsintrum sit mei útsicht op it winkelplein. Boppedat kinne minsken yn Damwâld fergees parkeare. Ek dat is in plus.”

Van heinde en verre komen bezoekers naar Damwâld voor hun dagelijkse boodschappen en speciale aankopen. Om deze trouwe klanten in de watten te leggen, is er sinds een aantal jaar een promotiecommissie die tal van activiteiten organiseert. Van een moederdagactie en een herfstmarkt tot het Sinterklaasfeest: het hele jaar door is er wel iets te doen. “Op freed 25 oktober pakke wy 

ekstra grut út om ús 50-jierrich jubileum te fieren mei in optreden fan De Kast”, vertelt Durk de Boer namens de commissie. “Elkenien dy’t by ús winkelt, makket kâns op kaarten.”

Vijftig gratis kaarten voor De Kast
Op vrijdag 25 oktober opent het winkelcentrum om 18.00 uur haar deuren voor een uniek concert van De Kast. De band trapt om 19.00 uur af met hun optreden. Om iedereen de kans te geven bij het feestelijke jubileum aanwezig te zijn, verloot de promotiecommissie 50 gratis kaarten. Meedoen is eenvoudig. “Bij iedere aankoop in één van de winkels en speciaalzaken in het winkelcentrum ontvang je een kassabon”, legt Richard Nienhuis van kapsalon Subliem uit. “Vul je naam, telefoonnummer en mailadres in en lever de bon in bij de betreffende winkel. Vijf weken lang verloten we iedere week tien kaarten onder de deelnemers.”

Voor wie het optreden van De Kast absoluut niet wil missen: vanaf 16 september gaat de kaartverkoop van start op de website van Winkelcentrum Damwoude (www.winkelcentrumdamwoude.com). Voor slechts 10 euro bemachtig je 

een kaart. “Wy kieze bewust foar in lege priis”, benadrukt Durk. “Dan kin elkenien komme. Boppedat wurdt it in unyk optreden: lekker waarm ûnder dak mei hearlike hapkes en drankjes.”

Verrassende winacties
Naast het optreden van De Kast trakteren de ondernemers in het winkelcentrum hun bezoekers de komende tijd op meerdere verrassende deel- en winacties via Facebook. Zo maak je binnenkort onder andere kans op smakelijk jubileumgebak van Bakkerij Heslinga of een bijzonder jubileumbiertje van Frank’s Delicatessen. “Er komen nog veel meer leuke acties”, verklapt Richard. “Dus houd onze Facebook-pagina de komende tijd goed in de gaten.”

Voor wie geen Facebook heeft: in het oktobernummer van De Westereender vertelt de promotiecommissie uitgebreid over de diverse winacties. Ook het verleden van het Winkelcentrum Damwoude komt uitgebreid aan bod, evenals de plannen voor de toekomst. Kortom: dat wil je niet missen.