DE WESTEREEN – Van een bloedstollende editie van Het Jachtseizoen voor de jeugd tot een swingende Ibizamarkt: de zomervakantie begint dit jaar in zomerse sferen met het kleintje doarpsfeest onder de naam Simmer Wille in De Westereen. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli is het Silersplak dé aanlegplaats voor jong en oud.

School’s Out for Summer!

Op vrijdag 19 juli kan de zomervakantie niet beter beginnen voor de jeugd in De Westereen. ’s Middags begint Simmer Wille namelijk met een gave SUP-workshop bij het strandje naast het Silersplak. Hier liggen een tiental kleurige sup-planken klaar voor de echte waaghalzen. “Suppen oftewol stand up paddling is oergriislik populêr by de jeugd”, vertelt Tineke van der Veen van de Doarpsfeestferieniging De Westereen. “Steand op dyn sup-planke kinst oeral hinne peddelje. De keunst is om dyn evenwicht te hâlden. Dêr heart fansels ek in plûns yn it wetter by!”

Exotische traktaties
Terwijl de jeugd acrobatische toeren uithaalt op de sup-plank kunnen ouders zich vermaken op de sfeervolle Ibizamarkt bij het Silersplak. Hier vind je diverse foodtrucks met de lekkerste traktaties, swingende muziek van Frerik de Swetser en de Doelleazen en uiteraard mag ook een zomerse cocktail niet ontbreken. “Wy ha sa folle mooglik ûndernimmers út eigen regio frege om mei te dwaan oan dizze markt”, benadrukt Tineke. “Fan de foodtrucks oant de kreamkes: wy traktearje elkenien op wat eksoatysk út ús eigen omkriten.”

Natuurlijk is er ook aan de kleintjes gedacht, terwijl de ouders over de markt struinen kunnen zij zich uitleven op de survivalbaan, in de ballenbak of op het springkussen. Na het suppen kan de jeugd zich klaarmaken voor een bloedstollende echte editie van Het Jachtseizoen. Dit kijkcijferkanon van de heren van 

StukTV komt nu naar De Westereen. “Tegearre mei ús jeugdwurkers yn de gemeente organisearje wy ús eigen Jachtseizoen”, vertelt Tineke. “Dêrfoar ha wy BOA’s en handhavers frege om mei te dwaan. Sy sille harren bêst dwaan om ús jeugd in geweldige jûn te jaan.”

Ontsnappen in eigen dorp
De succesformule van Het Jachtseizoen is eenvoudig: probeer zo lang mogelijk uit handen te blijven van de opsporingsdiensten. Om die missie iets lastiger te maken, moet de jeugd bij drie stempelposten in het dorp een stempel halen en zich daarna bij het Silersplak weer melden. En dat alles zónder in handen te vallen van de BOA’s of handhavers.

De jongste jeugd gaat van start om 19.00 uur en moet 20.15 uur weer terug zijn. De oudere jeugd moet tussen 20.30 en 22.00 uur uit handen van de opsporingsambtenaren zien te blijven. Inwoners van De Westereen zijn van tevoren op de hoogte gebracht van het spel en de aanwezigheid van jeugd en opsporingsdiensten op straat. Iedereen wordt bovendien gevraagd ‘s avonds zoveel mogelijk op de fiets naar het Silersplak te komen. Tineke: “Dan krije wy gjin ûngelokken op de dyk.”

Nieuw leven voor jeugdwerk
Met beide jeugdactiviteiten hoopt de organisatie dit jaar ook de jongste inwoners een mooi dorpsfeest te bieden. “Dizze doelgroep falt faak in bytsje tusken wâl en skip”, legt Tineke uit. “Wy hoopje dat wy mei it suppen 

en Het Jachtseizoen in hiel soad jeugd in prachtige dei jaan kinne.” Bovendien ziet Tineke het ‘Kleintje

Doarpsfeest’als de perfecte aftrap van meer jeugdactiviteiten in het dorp.
Op vrijdag 28 juni is het Stationnetje aan de Noarder Stasjonsstrjitte in De Westereen weer geopend. Dit is een onderdeel van Jeugdwerk. Jeugd is van harte welkom! “Tegearre mei jeugdwurker Joshua Leemburg wolle wy graach mear dingen organisearje. Tink oan in dropping of in spoketocht letter dit jier. Wy dogge ús bêst om it jeugdwurk yn ús doarp nij libben yn te blazen!”

Muzikale bingo
Op zaterdagavond 20 juli is jong en oud van harte welkom tijdens de muzikale bingo in de feesttent bij het Silersplak. Daarna pakt Stageline het podium. “Wy hoopje dat de tinte wer goed fol sit”, lacht Tineke. “Dus graach oant 19 en 20 july by it Silersplak!”

Dit bericht is gepost in Juli. Bookmark de link.