DE WESTEREEN – Op 9 juni 1984 trad de inmiddels wereldberoemde heavymetalband Metallica op in De Westereen, samen met de eveneens Amerikaanse band Twister Sister. Nu, veertig jaar later, reden genoeg voor Adriana Homma en Rianne Mulder van de Nederlandse Metallica-fanclub om Henk Elzinga, die de band toen wist te strikken, in het zonnetje te zetten.

Op 18 juni overhandigden ze hem een vernieuwde versie van de poster van toen, gesigneerd door leadzanger James Hetfield en de overige bandleden. En dat is heel bijzonder, omdat Hetfield al jaren zelden een handtekening uitdeelt. Elzinga was zo’n uitzondering. In de Evenementenhal was Metallica – min of meer per ongeluk – als headliner op de poster gezet door Elzinga. Zo 

was de band voor het eerst headliner in Europa, waarmee Elzinga veel fans een magistrale herinnering voor het leven wist te geven.

Voor de 85-jarige Elzinga was het een heel bijzonder moment. Homma: “Henk was helemaal ontroerd. Hij had dit nooit aan zien komen. De mannen van Metallica weten het verhaal van

destijds nog. Daarom hebben ze de poster ook voor hem gesigneerd.” Adriana en Rianne wisten bij een concert in Kopenhagen (Denemarken) James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett en Robert Trujillo de poster te laten signeren. “Elzinga heeft dit dik verdiend. We hopen dat hij en zijn familie hier nog heel lang van kunnen nagenieten.”

Dit bericht is gepost in Juli. Bookmark de link.